8 listopada 2016 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sulechowie odbył się szkolny konkurs gastronomiczny pod hasłem „Jesień na talerzu” W konkursie uczestniczyli uczniowie klasy II i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Wszyscy uczestnicy wykazali duże zaangażowanie w pracy i sporządzili bardzo ciekawe i smaczne potrawy, które surowcami nawiązywały do zbiorów jesieni.

Wszystkie potrawy podane były na estetycznie przygotowanym stole, kolorystyką nawiązującym do barw jesieni. Uczennica klasy II TZ, Aleksandra Siwek, zadbała o najdrobniejsze szczegóły dekoracji.

Komisja miała niezwykle trudne zadanie i po długich obradach przyznano miejsca na podium:

  1. miejsce – Karolina Mosiądz  4 TZ
  2. miejsce – Natalia Snarska 2 TZ
  3. miejsce – Katarzyna Nowak 2 TZ

Uczniów i pracowników naszej szkoły zachęcamy do skorzystania z ciekawych przepisów na jesienne potrawy (receptury dostępne u p. Sylwii Białobrzyckiej).

Sylwia Białobrzycka