W dniu 3 listopada 2016 r. odbyły się w naszej szkole eliminacje szkolne XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Wzięło w nich udział 46 uczniów z klas II, III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych.

Uczniowie rozwiązywali test złożony z 50 zadań z zakresu zasad żywienia człowieka, technologii gastronomicznej oraz tematyki wiodącej XXI Olimpiady – Produkty zbożowe w żywieniu człowieka.

Najlepszymi okazali się uczniowie:

  1. Dorota Góra – klasa III TZ
  2. Emil Tukiendorf – klasa IV TZ
  3. Adrianna Olczak – klasa III TZ
  4. Sandra Korytek – klasa II TZ
  5. Kuba Ostrowski – klasa II TZ

Dwóch najlepszych uczniów będzie uczestniczyć w eliminacjach okręgowych, które odbędą się 13 stycznia 2017 r. w Poznaniu.

Magdalena Krystowska